Om Mjölby Ridklubb

Mjölby Ridklubb, MRK, är en anrik klubb som startade sin första verksamhet på ridskolan i Eldslösa 1965. 1968 restes det första ridhuset med måtten 40x20 m, isolerat med läktardel och cafeteria. Här har det hållits många lektioner, tävlingar och clinics under årens lopp och många idag verksamma ridsportsprofiler började sin bana här.

År 2000 invigdes det nya ridhuset med pompa och ståt! Måtten håller 80x23 m och används mest idag av ridskoleverksamhet, som drivs av Mjölby Ridskola. Det gamla 40x20m ridhuset ersattes av ett nytt 60x20m ridhus pga taket rasade samman av all snö vintern 2010.

MRK flyttade från anläggningen 2015 och har sedan dess hyrt in sig främst hos Nina och Sissi Lilja i Gottlösa för att bedriva tävlingsverksamhet. Idag har Mjölby Ridklubb ett gott samarbete med Stall Wallin och arrangerar olika aktiviteter på deras fina anläggning. Klubben har även startat ett fantastiskt samarbete med Östergötlands Travsällskap (Mantorpstravet) och arrangerar flertalet hopptävlingar på deras enastående Multiarena sedan 2018. Det är riktigt lyxigt att ha en sådan fin arena i närheten! 

Klubben har idag runt 60 medlemmar, varav många är licensierade tävlingsryttare från klubbnivå upp till internationell nivå. Vi har en bredd och elit, precis som vi vill ha det!